Over ons

India 3De Stichting Duurzame (Micro-)Pensioenen in Ontwikkelingslanden (SDMO) is in 2011 opgericht door het Verbond van Verzekeraars en de Pensioenfederatie. De stichting zet zich in om met de kennis en ervaring die binnen de Nederlandse pensioenfondsen, uitvoeringsorganisaties en verzekeraars aanwezig zijn bij te dragen aan de opzet van duurzame collectieve pensioenvoorzieningen in ontwikkelingslanden.

Daarbij zoekt SDMO samenwerking met lokale organisaties, die uiteindelijk zelfstandig de projecten moeten kunnen voortzetten. SDMO helpt met opstartfinanciering en vooral met het inzetten van Nederlandse specialisten uit de aangesloten maatschappijen die hun kennis en ervaring delen met de lokale mensen. SDMO streeft ernaar dat een project binnen 5 jaar zelfstandig kan voortbestaan.

Via de pagina’s in het menu van dit deel van de website (klik bovenaan de pagina ¬†op ‘Over ons’) kunt u meer informatie vinden over SDMO en haar doelstellingen, de partnerorganisaties en de samenstelling van het bestuur. Ook vindt u daar jaarverslagen en presentaties.