Crowdfunding voor Ghana

Hanka van Waas van a.s.r. interviewt Samuel Waterberg van PPT via een videoverbinding bij een bijeenkomst van medewerkers van het pensioenbedrijf van a.s.r.

SDMO houdt een crowdfundingactie voor het micropensioenproject in Ghana onder de medewerkers van a.s.r. en MN. In Ghana hebben mensen die werken in de informele sector vaak geen enkele vorm van oudedagsvoorziening. Het door de in Nederland opgeleide Ghanese ondernemer Samuel Waterberg geleide bedrijf People’s Pension Trust (PPT) probeert hier verandering in te brengen. Het bedrijf is opgezet door de sociale onderneming Enviu met hulp van onder meer SDMO en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Met de crowdfundingactie voor PPT in Ghana wil SDMO deelnemers stimuleren consistent te sparen voor hun pensioen. Wie gedurende een jaar minstens 100 euro spaart, krijgt een bonus van 10 euro in zijn of haar pensioenpot.

Op het door a.s.r. voor crowdfunding ontwikkelde platform doorgaan.nl staat een speciale actiepagina met een filmpje waarin Samuel Waterberg het project uitlegt. Via die pagina kun je ook doneren aan het project, zie https://www.doorgaan.nl/nl/project/2215933/micropensioen-ghana

De actie is niet alleen bedoeld om onder de medewerkers geld in te zamelen voor dit project, maar ook hen actief te betrekken bij het werk van SDMO om in ontwikkelingslanden micropensioenen voor de mensen in de informele sector mogelijk te maken.

Als de crowdfundingactie bij MN en a.s.r. slaagt, wil SDMO een soortgelijke actie starten onder medewerkers in de gehele pensioen- en verzekeringssector voor het micropensioenproject in India.